Pinkkimustan Helsingin puhe Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa 6.12.2019

Itsenäisyyspäivänä juhlivat sekä valtio että natsit. Me emme juhli tätä nationalistista kertomusta, sillä me emme hyväksy natsien tai valtion väkivaltaa.

Homo- ja transfobia sekä naisviha yhdistävät äärioikeistoa. Heidän puheissaan homostelijat ja sukupuolikapinalliset ovat kauhistuttava uhka ”perinteiselle avioliitto- ja perhejärjestestykselle”.

Me emme häpeä sitä, että olemme uhka äärioikeiston hierarkiselle perhemallille, vaan olemme ylpeästi ajamassa alas valkoisen miehen ylivaltaan perustuvaa yhteiskuntaa. Ydinperhe, sukupuoliroolit ja heteronormi ovat ahtaita muotteja joihin kenenkään ei tarvitse väkisin sopeutua.

Vain olemalla keitä olemme, asetumme äärioikeistolaista maailmankuvaa vastaan: maailmankuvaa, jossa meitä ei haluta olevan olemassa, ja jossa meidän pois pyyhkimisemme on tärkeä osa järjestystä. Fasismi tekee meistä uhanalaisia, mutta se ei voi koskaan hävittää meitä.

Antifasismi on itsemme ja yhteisöjemme puolustamista tältä uhanalaisuudelta. Meitä suojaa valtion ja natsien väkivaltaa vastaan vain yhtenäinen rintamamme, eivätkä ne tule koskaan sitä rikkomaan.

Olemme aina olleet täällä, selvinneet toistuvista yrityksistä pyyhkiä meidät pois nykyhetkestä ja historiasta, ja tulemme olemaan täällä nyt ja aina. Yhdessä kasvamme yhä vahvemmiksi: emme aio hävitä tätä taistelua.

Antifasismi on solidaarisuutta. Siksi puolustamme rajatonta maailmaa ja vapaata liikkuvuutta. Kieltäydymme nationalismista sen kaikissa olomuodoissa ja osoitamme tukemme feministisille, ekologisille, anarkistisille ja rasismin vastaisille liikkeille, jotka haastavat valtiovallan ja tarjoavat sille vaihtoehtoja.

Fasismi ei ole vaihtoehto nykyiselle vallalle, vaan tekohengitystä yhteiskunnalle, joka pyörii valkoisen cisheteromiehen etuoikeuksien ympärillä, josta sekä valtio että natsit tahtovat pitää kiinni.

Tuemme niitä kansoja ja liikkeitä, jotka nousevat fasistisia hallintoja vastaan koko maailmassa. Kaikki autonomiaa ja jakamatonta tasa-arvoa puolustavat toimijat ovat sisaruksiamme ja liittolaisiamme.

Murskataan fasismi yhdessä!
????❤️????❤️????❤️????❤️????❤️????
Let’s smash fascism together!