Transpoliittinen toimintaviikko 19.-25.3.2018Joka päivä ohjelmaa, työpajoja, tapaamisia ja la 24.3. mielenosoitus!

Pinkkimusta Helsinki järjestää 19.-25.3. Transpoliittisen toimintaviikon teemalla: miten selvitä transfobisessa maailmassa?

Toimintaviikolla järjestetään työpajoja, tapaamisia ja muuta ohjelmaa joka päivä. Viikko huipentuu lauantaina 24.3. mielenosoitukseen. Mielenosoitus tapaa Kiasman edessä (Mannerheiminaukio 2) klo 14.

Pääsääntöisesti tapahtumat ovat avoimia kaikille – transihmisille ja liittolaisille. Kuitenkin keskiviikon byrokratiapaja ja perjantain vertaistapaamiset on suljettu cis-ihmisiltä.

 

OHJELMA

★MA 19.3.★

Viikon avaus klo 18 Museum of Impossible Formsissa!

Tervetuloa kuulemaan tarkemmin viikon ohjelmasta ja katsomaan leffaa! Avajaisissa myös Voimaminä-taidenäyttelyn avajaiset. (https://www.facebook.com/events/157152478330344/)
Elokuva: “Transgender life in Slovenia” (kesto 37 min, tekstit englanniksi). Elokuvanäytös alkaa klo 19:00.

 

★TI 20.3.★

Kyltti-, zine- ja banderolliaskartelu
klo 16-20 Hapessa, 1. krs, luova tila.

Tuu tekee oma kyltti tai lippu lauantain miekkariin tai osallistu isomman bandiksen tekemiseen! Tilassa on materiaaleja myös zinejen tekemiseen. Voit tuoda mukanasi askartelutarpeita, mutta meillä on myös kaikenlaista valmiina. Tapahtuman järkkääjät auttaa mielellään kaikkien juttujen ideoinnissa ja toteutuksessa! Paikan päällä on kolehtiboksi, johon voi jättää kolikoita materiaalihankintojen kattamiseksi. (Hapen muissa tiloissa/aulassa voi olla myös muita tapahtumia samaan aikaan.)

Queer seksuaalisuus -iltama
klo 17-21 Museum of Impossible formissa

Tervetuloa Queer seksuaalisuus -iltamaan! Illan ajaksi luomme transihmisille turvallisemman tilan jossa on mahdollisuus tutustua seksuaalisuutta käsittelevään kirjalliseen ja kuvalliseen materiaaliin ja osallistua seksuaalisuusaiheisiin keskusteluihin. Monet seksuaalisuuteen liittyvät tapahtumat ovat cis-heteronormatiivisia ja genitaalikeskeisiä. Haluamme juurikin siksi luoda queer-tilan missä nämä asiat eivät ole keskeisiä ja vertaistuellisesti keskustella kuinka moninainen seksuaalisuus on ja tuoda eri näkökulmia esille. Tuhotaan yhdessä cis-heteronormatiivisuus!

Keskustelut:

Klo 18-19 Turvaseksi, suostumus ja rajat

Välissä voi tutustua materiaaliin, Voimaminä-näyttelyyn, sosialisoida, tehdä omia töitä yms.

Klo 20-21 Kehollisuuden kokemukset, bdsm

Keskusteluaiheista otetaan vastaan ehdotuksia etukäteen (pinkkimusta@riseup.com) tai itse tapahtumassa.

Tilassa on myös mahdollisesti erilaisia välineitä (diy flogger, piiskoja yms.) näkyvillä ja voi saada tietoa miten niitä voi käyttää ja turvallisesti. Huom! Tilassa ei kuitenkaan sessioida tai leikitä, vaan ainoastaan keskustellaan.

Tapahtuma on transihmisille sekä allyille

 

★KE 21.3.★

Apua tukiviidakossa ja viranomaisten kanssa selviämiseen Maunulan nuorisotalon atk-luokka
klo 15.30–18

Elämissämme joudumme jatkuvasti toimimaan erilaisten viranomaisten kanssa ja se on välillä raskasta yksin transfobisessa yhteiskunnassa. Sen takia päätimme järjestää tapahtuman, jossa yhdessä etsimme keinoja selvitä viranomaisten kanssa asioimisesta. Työpajaan voit tulla, jos tarvitset apua jonkun asian kanssa tai jos haluat auttaa muita ja jakaa kokemuksia. Myös voi tulla vaan, jos on vaikea saada yksin hakemuksia tehtyä.

Tapahtuman järjestäjät eivät ole viranomaisasioiden ammattilaisia, vaan tarkoituksena on, että voidaan yhdessä miettiä ratkaisuja ja jakaa kokemuksiamme ja tietojamme.

Tapahtuma järjestetään Maunulan nuorisotalon atk-luokassa, jonka 10 tietokonetta ovat käytössämme. Nuorisotalon muissa tiloissa voi tapahtuman aikana olla hälinää, mutta työskentelytilamme on hyvin äänieristetty.

Ei-binääriset ihmiset sarjakuvissa -keskustelutilaisuus klo 15:00-16:30 Sarjakuvakeskuksella (Porthaninkatu 9, Helsinki)

Sarjakuvataiteilijat Pii Anttonen, Apila Pepita ja Kimmo Lust kertovat sarjakuvistaan, jossa käsittelevät ei-binäärisiä sukupuoli-identiteettejään. Puhujat ovat tehneet sarjakuvia uuteen Näkymätön sukupuoli – ei-binäärisiä ihmisiä (Into/Voima, 2018) kirjaan. Oma tapahtuma täällä:
https://www.facebook.com/events/960143930815661/

 

★TO 22.3.★

Zinetyöpaja
klo 17:00-21:00 Museum of Impossible Formissa

Tule tekemään zinejä. Voit myös jatkaa tiistaina aloittamaasi zineä. Materiaalejä löytyy paikan päältä.

Pyöränkorjaustyöpaja
klo 18-21 Pyöräpajalla
järjestäjinä Pinkkimusta Helsinki ja Unicorns HKI

Perustietoa pyöristä ja mahdollisuus (ja tarvittaessa apua) oman pyörän huoltamiseen. Työpajan alussa osallistujilta kysytään, mitä he haluaisivat oppia. Turvallisempi tila transihmisille ja heidän liittolaisilleen.

Työpaja pidetään englanniksi ja suomeksi.

 

★PE 23.3.★

Tukea transprosessissa
klo 16:30-18:30 Museum of Impossible formsissa

Vertaistapaaminen niille, jotka harkitsevat transprosessiin menoa, ovat paraikaa transtutkimuksissa tai prosessissa tai jotka ovat olleet transprosessissa ja haluavat antaa neuvoja ja tukea muille. Tapaamisessa voidaa keskustella esimerkiksi mahdollisista ongelmista tai hankaluuksista tutkimusjaksolla tai prosessiin liittyvissä juridisissa tai lääketieteellisissä tilanteissa ja jakaa omien kokemusten perusteella tietoa toisille.

Ei-binäärien tapaaminen tapaaminen
klo 19-21 Museum of impossible formissa

Vertaistuellinen tapahtuma, jossa voi keskustella eri aiheista ja sosialisoida. Kahvia/teetä/mehua ja pientä naposteltavaa tarjolla järkkääjien puolesta. Muuten nyyttäriperiaate halutessa/kyetessä.

Keskusteluaiheina esim.

-Minkälainen pukeutuminen ja/tai meikki, harrastus on voimaannuttavaa itselle.

-Oman identiteetin kyseenalaistaminen, miten voi vahvistaa ja selvitä cis-heteronormatiivisessa yhteiskunnassa.

-Elokuvien/sarjakuvien/youtubettajia/kirjojen /näytelmien jakaminen, joissa on non-binary identiteettejä.

Tervetuloa! 🙂

Kyltti-, zine- ja banderolliaskartelu jatkuu
klo 16-20 Hapessa, 1. krs, luova tila.

Ks. tiistain tapahtuma! Voi jatkaa tiistaina tai torstaina aloitettuja juttuja (huom! paikassa tod.näk. eri zine-materiaalit kuin torstaina) tai aloittaa uusia. (Hapen muissa tiloissa/aulassa voi olla myös muita tapahtumia samaan aikaan.)

 

★LA 24.3.★

Mielenosoitus klo 14 Kiasman edestä.
https://www.facebook.com/events/209938569560177/

Transvallankumousbileet
klo 18-23 Museum of Impossible Formsissa.

Mielenosoituksen jatkobileet. Musaa, runoja ja stand uppia. Esiintymässä muun muassa Varjova, Talvikki Lehtinen, Susi Nousiainen ja Susinukke Kosola. Ohjelma alkaa jo klo 18:30.

Ei pääsymaksua. Tapahtuma on päihteetön.

Bileiden oma eventti:
https://www.facebook.com/events/777111395813376/

 

★SU 25.3.★

Tukipäivällinen ja kirjeitä transvangeille klo 17-20 Lymyssä https://www.facebook.com/events/2139859009634130/

 

Tule syömään & kirjoittamaan tukipostia transvangeille! Kirjoitusvälineet löytyvät paikan päältä. Ruoan suositushinta 3-7e. Kaikki lahjoitukset käytetään transvankien tukemiseen. Kerromme myös lyhyesti sekä Mariuksen, että Direnin tämänhetkisestä tilanteesta. Marius Mason on anarkisti sekä pitkän linjan ympäristö- ja eläinoikeusaktivisti, joka suorittaa 22 vuotta pitkää tuomiota. Marius on vangittuna Texasin Fort Worthissa Carswellissa, pienessä korkean turvallisuusluokan vankilassa: hänellä on rajattu määrä vierailuja ja postit luetaan. Sen jälkeen, kun Marius kertoi avoimesti transsukupuolisuudestaan, hän on ryhtynyt taisteluun tuskallisen hidasta prosessia vastaan, jossa aluksi selvitetään sallitaanko hänelle edes WPATH standardien mukaisia hoitoja (hormonit, korjauskirurgia ja laillinen oikeus vaihtaa nimi).

Diren Coşkun on anarkisti, joka tuomittiin vankilaan Amed/Diyarbakirissa syyttein “laittomaan järjestöön kuulumisesta ja laittoman järjestön propagandan levittämisestä”. Tuomio on kolme vuotta. Keskesor LGBTI+ (kurdien järjestö tuolla samalla alueella) on tehnyt julkilausuman, vetoomuksen ja pitänyt mielenosoituksen Direnin puolesta. Diren pidätettiin 14. elokuuta Diaybakirin oikeustalolla hänen noutaessaan tunnuksia sähköiseen asiointiin. Henkilöllisyystodistuksen tarkistuksen yhteydessä Direnille ilmoitettiin tuomiosta laittomaan järjestöön kuulumisesta. Aluksi hänet sijoitettiin naisten vankilaan, josta hänet kuitenkin siirrettiin miesten vankilaan, missä hän on edelleen eristyssellissä. Asianajajan mukaan Diren joutui heti aluksi vartijoiden sekä sanallisen että fyysisen pahoinpitelyn uhriksi. Direniä ei päästetty suihkuun pitkiin aikoihin eikä hänelle annettu aluksi ollenkaan vegaaniruokaa. Häneltä on evätty pääsyt lääkärille sekä lääkehoidot ja hän on yrittänyt itsemurhaa jo kolmesti vankeuden aikana. Direnin oltua nälkälakossa 27 päivää, hän saa nyt vegaaniruokaa, mutta terveydenhuolto ja lääkärien tapaaminen ei ole vielä edistynyt muuta kuin sanojen tasolla, sillä parannuksia on luvattu. Diren kiistää kaikki syytteet sanoin: “En ole minkään järjestön jäsen. Olen anarkisti.” (Järjestää: Helsingin Anarkistinen Musta Risti ja Vantaan Anarkistinen Musta risti)

 

KUVAUS TAPAHTUMAPAIKOISTA

 

Museum of Impossible Forms

Osoite: Keinulaudankuja 4 E
Kuinka löydät perille: Tila sijaitsee Kontulan ostarilla, 2. kerros, E -rappu, Kontulan metroaseman vieressä.
Kartta täällä: https://www.museumofimpossibleforms.com/gettingthere/
Esteettömyystiedot: Tilaan on esteetön kulku, max. 4 cm. kynnykset. Tilassa ei esteetöntä vessaa, kynnyksetön, mutta ahdas. Lähin esteetön vessa sijaitsee viereisellä Kontulan metroasemalla.

Nuorten toimintakeskus Happi

Osoite: Sörnäisten rantatie 31
Esteettömyystiedot: Tilaan on esteetön kulku ja tilassa on esteetön vessa.

Sarjakuvakeskus

Address: Porthaninkatu 9, Helsinki
Sarjakuvakeskus on valitettavasti esteellinen.
Lisää tietoa esteellisyydestä: http://www.sarjakuvakeskus.fi/kurssit/saavutettavuustiedot

Pyöräpaja

Osoite: Pasilan Puistotie 12
Esteettömyystiedot: Pyöräpajan sisäänpääsy on kynnyksetön, mutta liikkuminen tilassa kuitenkin ahdasta/rajallista, johtuen pöytien sijainnista, jne. Vessa myös pieni ja ahdas.

Maunulan nuorisotalo (Maunula-talossa)

Osoite: Metsäpurontie 4
Kartta täällä: http://maunulatalo.fi/?page_id=3033
Esteettömyystiedot:
Maunula-talon pääsisäänkäynti on täysin esteetön. Nuorisotalon sisäänkäynnissä ei ole automaattiovea, mutta se on muuten esteetön kuten myös atk-luokan sisäänkäynti. Nutan tiloissa on kaksi sukupuolineutraalia vessaa ja läheisessä aulassa kolmas, joka on myös inva-standardoitu. Kerroksissa pääsee liikkumaan esteettömällä hissillä ja portaita pitkin. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita taloon.

Lymy

Osoite/address: Pengerkatu 6, Helsinki.
Esteettömyystiedot: Valitettavasti tila ei ole saavutettavissa pyörätuolilla. Ulko-ovelta on viisi porrasta sisään tilaan (alaspäin) ja kolme porrasta wc:seen. Vessa ja sen ovi ovat kapeat.