OHJELMA 2016

Tässä se tulee: Queersaatio 2016 -minifestivaalin ohjelma!

Tarkemmat tiedot käytännön asioista ja tapahtumapaikoista reittiohjeineen sekä esteettömyystietoineen löytyvät Mitä, Missä? -sivulta.

 

★ Maanantai 27. kesäkuuta

 

STICK ’N’ POKE / D.I.Y. TATSKA -TYÖPAJA

13.30 – 16.30 @ Lymy (Hämeentie 30)

Työpajassa tehdään pieniä tatuointeja itselle. Työpajaan otetaan noin 9 henkeä. Tarjolla on kerrallaan kolme työpistettä, joten varaudu odottamaan tai kerro ilmoittautumisen yhteydessä pääsetkö paikalle klo13.30, 14.30 tai 15.30.

Ilmoittaudu työpajaan ennakkoon sähköpostitse queerization[at]riseup.net. Suositeltava materiaalimaksu on 3-6 euroa.

ZINETYÖPAJA

4pm @ Third Space (Tarkk’amppujankatu 18)

Drop-in työpaja: tee oma zine, yksin tai yhdessä!

 

★ Tiistai 28. kesäkuuta

 

STENCIL & BANDIS -TALKOOT

3pm @ PYÖPAJA (Parrulaituri 2)

Päivän aikana voit maalata bandiksia, tehdä stencilejä tai askarrella oman kyltin Pinkkimustalle marssille. Paikan päällä on maaleja, pahvia ja kankaita, mutta maalit ja muut materiaalit ovat tervetulleita.

Pajalla voi laittaa myös pyörän kuntoon!

MIELENOSOITUKSEN SUUNNITTELUKOKOUS

6pm @ Bike workshop

Suunnitellaan ja käydään yhdessä läpi marssin kulkua ja käytännön asioita.

 

★ Keskiviikko 29. kesäkuuta

 

SUOSTUMUS JA RAJAT -TYÖPAJA

13.00 – 16.00 @ Sarjakuvakeskus (Hämeentie 150)

Joo? Ei? Ehkä? Mitä haluan? Tunnistanko rajoja?
Työpajassa keskustellaan kommunikaatiosta, suostumuksesta, omasta ja muiden turvallisuudesta ja rajoista. Paja sisältää myös harjoituksia, joita tehdään sekä yksin että ryhmässä.
Työpajaan mahtuu 12 ihmistä.
Toivomme sinun ilmoittautuvan työpajaan etukäteen osoitteessa queerization@riseup.net
Ilmoitathan seuraavat tiedot:
_________________________________________________

Nimi (oma nimi tai lempinimi):
Voin osallistua:   [  ] suomeksi   [  ] englanniksi
[  ] Olen tutustunut Queersaation turvallisemman tilan sääntöihin, joita lupaan kunnioittaa myös työpajassa.

_______________________________________________

QUEER, KAPITALISMI JA MIELENTERVEYS – KESKUSTELU JA VERTAISTAPAAMINEN

6pm – 8pm @ Lymy

Keskustelua mielen “terveydestä” ja mielenterveysongelmista sekä selviämisestä sairaassa yhteiskunnassa.

Kahvia, teetä ja vertaistukea. Työpajasta voi lähteä kesken pois tai tauolle; puhuminen täysin on vapaaehtoista. Keskustella voi suomeksi tai englanniksi, tulkkaus järjestetään tarvitseville.

HUOM! Keskustelu on suljettu ja luottamuksellinen. Työpaja alkaa avauskeskustelulla, jossa on oltava osallistuakseen keskusteluun. Avauskeskustelu pidetään klo 18-18.30, minkä jälkeen työpajaan ei enää pääse mukaan, joten tulethan ajoissa!

 

★ Torstai 30. kesäkuuta

 

FLOGGER WORKSHOP

3pm @ Lymy

Työpajassa voit askarrella piiskan joko pyörän sisäkumista tai sähköjohdosta. Työpajaan otetaan noin 10 henkeä. Ilmoittaudu työpajaan lähettämällä sähköpostia viimeistään tiistaina 28.6. klo 12: queerization[at]riseup.net. Voit maksaa materiaaleista 2 euroa jos pystyt.

 

★ Perjantai 1. heinäkuuta

 

OTETAAN YÖ TAKAISIN – PINKKIMUSTA MARSSI & AFTERSKI

6pm @ Rautatientori (toriaukio aseman itäpuolella)

Otetaan yö takaisin Pinkkimustalla marssilla! Mukaan banderollit, kyltit, liput ja huiskat, korkkarit ja lenkkarit, ilot ja surut, solidaarisuutesi ja kaveria ei jätetä -asenne. “Afterski” eli jatkohengauspaikka varmistuu myöhemmin, varauduthan lämpimillä vaatteilla.

 

★ Lauantai 2. heinäkuuta

 

RUOKAA EI ASEITA

3pm @ Hakaniemen tori

Järjestää: Helsingin Ruokaa ei Aseita / Food Not Bombs Helsinki

Miljoonat ihmiset näkevät maailmassa nälkää samaan aikaan kun valtiot ja ylikansalliset yritykset ruokkivat sotakoneistoja tähtitieteellisllä rahasummilla. Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota sodan syihin jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa. Jaamme kasvisruokaa, koska muita eläinlajeja hyväksikäyttävä eläinteollisuus kärjistää omalta osaltaan maailmanlaajuista ruokaturvan kriisiä.

Kamppailu köyhyyttä, epätasa-arvoa, ympäristötuhoja, asevarustelua vastaan on nyky-Suomessa yhtä ajankohtaista kuin aina ennenkin. Suomen Ruokaa ei aseita -toiminta on osa kansainvälistä Food Not Bombs (FNB) liikettä, joka syntyi Bostonissa USA:ssa vuonna 1980.

PINKKIMUSTA PIKNIK

2pm – 8pm @ Tokoinranta

Rauhallinen kokoontumisajo, jolle voit ottaa mukaan voit vegaanista ruokaa ja juomaa, vilttejä, frisbeen, pihapelejä, kissat, koirat ja kurpiomummot.

SOLIDAARISUUS-PIKADEITTI

4pm – 5pm @ Tokoinranta

Heititkö puhelimen järveen kun viimeksit avasit Tinderin? Onko polyamorisessa suurperheessäsi tilaa vielä yhdelle jos toisellekin? Kaipaatko aseksuaalista vipinää? Oletko transpolin kiemuroiden asiantuntija, oleskelulupa-asioiden ekspertti tai mestari täyttämään KELA:n papereita? Väsymätön kissakuvien lähettäjä tai tukeva olkapää? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua aktivistien kanssa ympäri Itämeren? Etsitkö uutta tuttavuutta jota pitää kädestä, kun huudat iskulauseita ensi vuoden Pinkkimustassa blokissa?

Etsit sitten Sitä Oikeaa, päiväkahviseuraa tai pikkurikostovereita, Queersaatio toivottaa sinut tervetulleeksi Solidaarisuus-pikadeitille! Saavuthan käytännön syistä paikalle jo hieman aiemmin ja ilmoittaudut deittaamaan. Järjestät/n löydät pinkkimustien lippujen tuntumasta tai kovan äänen perusteella.

Toivomme, että ilmoittaudut pikadeittiin etukäteen lähettämällä osoitteeseen queerization@riseup.net alla olevat tiedot (otsikoksi voi kirjoittaa ‘SOLIDARITY SPEED DATE’):

_________________________________________________
Nimi (oma nimi tai lempinimi):
Voin deittailla:   [  ] suomeksi   [  ] englanniksi
[  ] Olen tutustunut Queersaation turvallisemman tilan sääntöihin, joita lupaan kunnioittaa myös pikadeitti-tapahtumassa
_________________________________________________

FC QUEER VS. MAAILMA

5pm – 7pm @ Tokoinranta

Rento jalkapalloturnaus, jossa pidetään paljon ja hauskaa ja joustetaan vähän säännöistä. Koska ei se urheilu niin vakavaa ole!

Sinä, jolle urheilu on kuitenkin Erittäin Vakava Asia / tärkeä voimavara / traumaattinen kokemus lapsuudesta / painajaismaisen tylsää / … / suuri intohimo: ohjelmassa on myös hengausta ja avoin keskustelu. Mikä tekee urheilumaailmasta nationalismin airueen; entä mikä siitä tekee kansainvälistä tai jopa anti-nationalistista? Miten urheilumaailman normit linkittyvät sosiaalisiin normeihin ja kontrolliin; voiko jalkapalloa tai muita lajejja ottaa haltuun queer-feminististen tilojen luomiseksi?

Vapaata keskustelua urheilusta ja jalkapallosta, nationalismista / internationalismista ja normeista/ ulos jäämisestä. Osallistua voi suomeksi tai englanniksi; tulkkaus järjestetään tarvitseville.

 

★ Sunnuntai 3. heinäkuuta

 

CROQUIS-PIIRUSTUSTA

4pm @ Makamik (Jyrängöntie 1)

Järjestäjä: Feministinen sarjakuvatoiminta

Itseorganisoitu croquis-piirustusilta, jossa voi piirtää vapaasti mitä osaa ja haluaa. Tapahtumassa on alastonmalli, jolle voit halutessasi antaa tippiä ammattikunnan säilymisen nimissä.

Omat piirustusvälineet suotavat, mutta ei pakolliset. Mukaan saa tulla kuka vain taitotasoon katsomatta.

 

 

Kaikissa tapahtumissa pätevät turvallisempien tilojen periaatteet.

Kahvia, teetä ja pientä syömistä on tarjolla 0-x euron lahjoitusta vastaan.

Queersaation työpajat ovat päihteettömiä.

Tupakointi ulkona muita kunnioittaen, tumpit roskiin!

Kaikkien hyvän olon takaamiseksi vältäthän vahvojen hajusteiden käyttämistä.