MITÄ, MISSÄ?

KÄYTÄNNÖN INFOA QUEERSAATIO 2016 -TAPAHTUMASTA

Queersaatio-viikon työpajat ja muut tapahtumat järjestetään eri puolilla Helsinkiä. Tälle sivulle kootaan tarkempia tietoja tapahtumapaikoista tulo-ohjeineen esteellisyystietoineen. Kaikkiin tiloihin pääsee raiteita pitkin tai kävellen. Kaikki WC-tilat ovat sukupuolineutraaleja.

Haluamme luoda tilan kohtaamiselle ja uuden oppimisele. Queersaatio on antikapitalistinen, ruohonjuuritason tee-se-itse-tapahtuma. Siksi panos ja vastuu viihtymisestä, turvallisuudesta ja näkyvyydestä on paitsi toivottua, myös äärimmäisen tärkeää. Työpajojen pitäjät eivät ole ammattilaisia tai ylijumalia, jos nyt eivät kaikkein “tavallisimpia” ihmisiäkään. Queersaation tapahtumissa pätevät turvallisempien tilojen periaatteet.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittauminen rajallisen osallistujamäärän vuoksi. Kaikki tapahtumat ovat voittoa tavoittelemattomia, pääsääntöisesti myös ilmaisia. Piiska- ja stick’n’poke -työpajoissa kerätään pientä materiaalimaksua.

Kattavammat ohjelmatiedot päivitetään blogiin pian – stay tuned!

 

YÖPYMINEN

Festivaalilla ei ole yhteismajoitusta. Jos tarvitset yöpaikkaa Helsingistä festivaalin aikana, ota yhteyttä queerization[at]riseup.net ja autamme parhaamme mukaan! Ilmoitathan mahdollisista lemmikkiallergioista ja muista tarpeista.

 

ENTÄ KUN TULEE NÄLKÄ

Kahvia ja teetä on tarjolla työpajojen aikana. Vegaanista ruokaa ja leivonnaisia tehdään yhteisvoimin. Tarjoiluista voi maksaa vapaavalintaisen lahjoituksen.

Pienikin apu – kokkaus, leipominen, ostosten tekiminen tai siivousapu – ilahduttaa ja tulee tarpeeseen. Jos haluat osallistua, ota yhteyttä sähköpostilla. Anarkian, onnen ja solidaarisuuden nimissä tiskatkoon jokainen omat tiskinsä.

 

TILAT

Lymy

Käyntiosoite: Hämeentie 30
Lähimmät pysäkit: Haapaniemi (ratikkalinjat 6 ja 7A/B, bussit 62-77).
Kävelyä 600 metriä Sörnäisten ja 700 metriä Hakaniemen metroasemalta.

Lymy on kollektiivisesti organisoitu työtila ja tapahtumapaikka. Se on tila “ajatuksille / ystäville / toiminnalle / työlle / laiskottelulle / kamppailuille. Lymy on tila jossa näiden välille ei tehdä eroa. Lymyssä olemme piilossa mutta emme irrallamme.”

Esteellisyydestä:

Etuovella on kaksi porrasta. Tilaan pääsee myös rappukäytävän kautta, missä ei ole portaita. Rappukäytävään johtava rautaportti aukeaa kokonaan. Rappukäytävän sisäänkäynnissä on 6 cm korkea kynnys. Ulko-oven leveys on 81 cm. Sisäovi on vielä leveämpi ja sisäoven kynnys on 2 cm. Rappukäytävään pääsee ainoastaan sisäkautta, joten ole yhteydessä etukäteen, niin avaamme oven. Tilassa on kapea WC, johon ei ikävä kyllä mahdu pyörätuolilla. Lähin yleinen WC on sadan metrin päässä, Väinö Tannerin kentältä.

SWE // Tillgänglighetsinfo: Vid framdörren finns två trappsteg. En kommer även in via innergården där det inte finns trappor. Vid ingången finns en 6 cm hög tröskel, portbrett är 81cm. Vi kan öppna dörren endast från insidan, så kontakta oss så öppnar vi. I utrymmet finns en smal wc som tyvärr inte rymmer en rullstol. Det finns en allmän wc några hundra meter bort vid Väinö Tanners plan.

 

Third Space

Käyntiosoite: Tarkk’ampujankatu 18

Lähin pysäkki: Viiskulma (ratikkalinja 2/3, bussit 14, 17, 18) 100 metriä.

Esteellisyystiedot: Ovi on kynnyksetön, mutta sisällä itse tilaan kolme porrasta, joiden korkeus on n. 20cm. Ei kaidetta. Kapea vessa, johon ei mahdu pyörätuolilla.

 

Pyöräpaja

Käyntiosoite: Parrulaituri 2.
Lähin pysäkki: Kalasataman metroasema, kävelyä 350 metriä.

Pyöräpajan löytää punaisesta tiilirakennuksesta Kalasatamasta, vanhan voimala-alueen ja Sompasaaren lähettyviltä. Sisäänkäynti on koripallokentän puolella. Paja on ensimmäisessä kerroksessa maan tasalla, mutta ovella on kaksi matalaa kynnystä ja WC-tilat ovat esteelliset.

Esteellisyystiedot:

Käännyttäessä päätieltä Pyöräpajalle asvaltti katkeaa n. kahden metrin pätkältä ja välissä on kivikkoinen sora-alue, joka sijaitsee matalemmalla kuin asvalttitaso. Asvaltti nousee sora-alueelta n. 13 asteen kulmassa noin 10 cm alueelta. Sora-alueen vieressä pätkä katukiveystä on myös katkaistu siten, että ennen asvalttialuetta on pieni alue soraa. Asvalttialue vaihtuu pajalle mentäessä tasaiseksi sora-alueeksi, joka jatkuu pajan sisäänkäynnille.

Paja on ensimmäisessä kerroksessa maan tasalla. Ennen sisäänkäyntiä on 4 cm korkea ritilätasanne. Sisäänkäynnissä on kaksi ovea peräkkäin: ensimmäisessä on 4 cm korkea kynnys ja toisessa 5,5 cm korkea kynnys. Molemmat ovet ovat leveydeltään 96 cm, mutta sisimmäinen ovi avautuu osittain ulommaisimman oviaukon tielle, jolloin todellinen leveys on noin 75 cm. Kumpikaan ovista ei ole automaattiovi.

WC-tiloihin on noin 5 cm nouseva kynnys ja oviaukko on 68 cm leveä. Vessat ovat ahtaita koppeja, istuimissa ei ole käsitukia.

 

Sarjakuvakeskus

Käyntiosoite: Hämeentie 150
Lähin pysäkki: Arabiankatu (ratikkalinjat 6 ja 8) 500 metrin päässä
Kairokatu (bussit 52, 68, 71 ja 74) 200 metrin päässä

Sarjakuvakeskus on vuonna 2008 perustettu sarjakuva-alan monitoimikeskus Helsingin Arabiassa.

Sisäänkäynnile johtaa jyrkkä ramppi, joka on hutera ja liukas eikä turvallinen pyörätuolilla liikkuvalle. Ulko-oven leveys on 93 cm. WC on kapea: oviaukon leveys on 56cm. Lähin esteetön WC sijaitsee toisella puolella tietä, Taidekorkeakoulun tiloissa. Huom. sisäilmaongelmista kärsiville on tullut keskuksella oireita.

Makamik

Käyntiosoite: Jyrängöntie 1
Lähin pysäkki: Paavalin kirkko (ratikkalinjat 6 ja 8; bussit 73-77)

Makamik on valtaamalla käyttöön otettu, mutta sittemmin symbolisella summalla vuokrattu toimitila. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja yhteiseen päätöksentekoon. Talo sijaitsee Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan itäpuolella sisäänkäynnille johtavan tien varrella.

Esteellisyydestä:

Makamik sijaitsee rinteessä, ja sisäänkäynnille johtaa jyrkkä, kapea hiekkatie. Oven suissa on portaita ja korkeita kynnyksiä. Vessa on pieni huussi kapean ja jyrkästi kumpuilevan polun päässä. Talossa ei ole juoksevaa vettä. Yhdessä talon huoneessa on ollut kosteusvaurio. Taloa on sittemmin remontoitu, mutta homeelle herkistyneet ovat saaneet tilassa sisäilmaoireita.

Huom! Makamik on täysin päihteetön tila.

 

KYSYTTÄVÄÄ?

Ota yhteyttä queerization[at]riseup.net

Majoitus- ja tilakysymyksiin sekä muihin pulmiin vastaamme niin pian kuin mahdollista, medialle yms. tahoille jos jaksetaan ja keretään.